Румънци, руснаци и германци идват у нас на селски туризъм

0

Средно около 80% от туристите в селата са българи, като от началото на сезона се отчита увеличение на гостите от Румъния, Русия, Германия и Франция, показват резултатите от проучване на Асоциацията на българските села.

Като цяло селският туризъм в България отчита близо 20% ръст от началото на лятото, допълват от неправителствената организация. Интересът към селския туризъм се запазва устойчив главно заради богатството на природни, архитектурни и исторически забележителности, а също допълнително предлаганите услуги в сферата на активния отдих.

Хората от градовете предпочитат да почиват на село заради чистия въздух, природа и храна, а също и заради желанието за близост до автентичните български традиции и дух, запазени в селските региони.

Резервирани за делничните дни през август са 85% от местата за настаняване, съобщава investor.bg, а за почивните дни обектите в селския туризъм са почти 100% запазени.

Селата в областите Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Бургас са най-силни в селския туризъм региони. С недостатъчно използван потенциал остават регионите на Сливен, Шумен и Русе, съобщават от Асоциацията на българските села. В проучването не са включени обекти за настаняване в села на самото Черноморско крайбрежие.

 

 

Споделете.

Коментирайте

Close