Вкуси България със SlowTours.bg

Бившият зам.-аграрен министър Маринов с ключов пост при Цветанов

3

Бившият заместник-министър на земеделието Чавдар Маринов, който отговаряше за секторите плодове, зеленчуци и биопроизводство, е ангажиран като ключов експерт в партията на Цветан Цветанов “Републиканци за България”.

Той ще отговаря за политиките в сектор “Земеделие, храни, гори и аквакултури”, стана ясно след първото заседание на Изпълнителния съвет на новата политическа формация. В разпространената по-късно информация се припомня, че Чавдар Маринов има над 14 г. професионален опит в земеделието. Бил е изпълнителен директор и почетен председател на Българска асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци. Заемал е различни екпертни длъжности в ДФ “Земеделие” и Министерството на земеделието, храните и горите.

В периода април 2019 – март 2020 той бе заместник-министър, избран от браншови организации. Маринов бе назначен на поста, след като оглави протестите на биопроизводителите през миналата година. Ресорът му бе свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство, управлението на дейността на риска и кризите. Министър Танева го отстрани от длъжност заради разногласия около концепцията й за българската квота в търговските вериги.

Споделете.

3 коментара

  1. Kaiser Souze on

    Прибирайте низвергнатире! Те знаят най-добре каква плесен е вътре в ГЕРБ! И ще служат достойно на каузата на Републиканците!

Коментирайте

Close