ХI-то издание на фестивала “Дефиле на младото вино” започва в Пловдив

0

ХI-то издание на фестивала “Дефиле на младото вино” започва в петък, 15 ноември и ще продължи до 17 ноември. В 13 ч. утре начало на фестивала ще даде колоритното Дионисиево шествие. То ще тръгне от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл “Тракия”.

Дефиле на младото вино

Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино

Богът на виното Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на избран участник – златен медалист от предходното издание. Така ще се даде официалния старт на дегустациите, които ще се проведат в трите дни както следва: петък, 15 ноември – 14-18ч., събота, 16 ноември – 11-18ч. и неделя, 17 ноември – 11-17ч.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Със своята над 10-годишна традиция, “Дефиле на младото вино”“ се нареди сред най-мащабните туристически събития в Пловдив. Фестивалът подкрепя и популяризира българското винопроизводство и традиционната българска храна.

Началото е поставено с участието на 16 български изби в 6 възрожденски къщи в Стария град на Пловдив през 2009 година. Десет години по-късно празникът дава възможност на пловдивчани и гости на града от над 50 държави от целия свят да се докоснат до историята и културата на Пловдив, опитвайки вкуса на цяла България. Броят на участниците в юбилейното издание през 2018г. е над 45, локациите в Стария град са вече над 12, а посетителите достигнаха рекордните 23 000 души.

Споделете.

Коментирайте

Close