Вкуси България със SlowTours.bg

Директорът на ИАРА оглави работната група за Черно море в Генералната комисия по рибарство

0

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство (ИАРА) доц. д-р Галин Николов е избран за координатор на работната група за Черно море към Генералната комисия по рибарство за Средиземно и Черно море. Той официално встъпи в длъжност на годишната среща на комисията в Атина.

Галин Николов

Доц. Галин Николов (вляво)

В работната група за Черно море се обсъждат всички възможни мерки за опазване и управление на рибните запаси и се разработват управленските решения, които да гарантират устойчивостта на рибарството в Черноморския басейн. През следващите две години предстои да бъдат взети важни решения по въпросите на Черно море и бъдещето на рибарството у нас.

Доц. д-р Галин Николов е на 40 години, роден е в Стара Загора. Завършил е “Екология и опазване на околната среда” в Аграрния факултет на Тракийския университет. Доцентурата му е на тема “Рибарство, аквакултури и промишлен риболов”. Кандидатурата му за поста координатор на групата за Черно море беше подкрепена през септември единодушно от всички присъстващи черноморски страни (Румъния, Турция, Украйна, Грузия и Руската федерация).

Работната група е най-важният работен формат към компетентната регионална организация за управление на рибарството в Черноморския регион. Своите постове вече заемат и представителите на Турция и Румъния, които бяха избрани за първи и втори заместник-координатор на групата.

Споделете.

Коментирайте

Close