Виненото дефиле открива пролетния сезон на виното в Пловдив

0

Пролетният сезон на виното в Пловдив ще започне с петото издание на Дефиле “Вино и гурме” на 11 и 12 май 2019 г. Oткриването е планирано за 11 ч. в петък в началото на Стария град, където ансамбъл “Елика” ще представи своята музикална програма. След това започва дегустационната обиколка, която съчетава история, култура, вино и гурме. Дегустациите продължават до 19 ч. в петък и до 18 ч. в събота.

Гостите на дефилето и в двата дни могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната. Освен с жетони, достъпът до дегустациите тази година ще става и с лимитирана серия карти на Plovdiv CityCard, която важи само за 11 и 12 май.

Пловдив сити консиерж

Plovdiv City Consierge работи в месинджър

Картите са два вида – за 24 часа (33 лв.) и за 72 часа (42 лв.), а покупката им осигурява:

  • 8 безплатни дегустации на вино по време на Дефиле “Вино и гурме” (11-12 май) с подарък брандирана стъклена чаша, държач, торбичка за 2 бутилки вино;
  • безплатен вход за 10 музея и галерии;
  • бонуси и отстъпки до 20 % в обекти из целия град;
  • безплатно мобилно приложение и навигатор;
  • карта на града

По време на фестивала “Вино и гурме” посетителите ще имат възможност да се запознаят с виртуалния градски водач, който работи функционира като туристически информационен център на английски език в месинджър.

Услугата “Пловдив сити консиерж” е дигитален помощник за чуждестранните туристи и посетителите на Пловдив. Представянето й е планирано за 16 ч. в петък, в зала 13 на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, ул. “Тодор Самодумов” 2 в Стария Пловдив.

Дефилето се организира от Съвета по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ “Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии, висши учебни заведения, кетъринг фирми, участници във винения бизнес и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Споделете.

Коментирайте

Close