Вкуси България със SlowTours.bg

Мания по сватби във ферми, хамбари и мандри обзе САЩ

0

„Чарът на селския бит в момента е особено популярен при избора на място за провеждане на сватбите“. Това казва Анджа Уиника, ръководител на сайта за сватбени съвети TheKnot.com.

Не може да се каже дали манията по кравефермите се засилва от знаменитостите или че звездите се въодушевяват от тях. Поп певицата Кели Кларксън наскоро се омъжи във ферма и клипът на песента ѝ “TieItUp” включва двойка младоженци в ранчото Дабъл Ти (Double T), централна Калифорния.

Мястото е станало толкова известно за провеждане на сватбени церемонии, че то помага да се припокрият други загуби на печалби, според собственика Тони Азеведо. Той споделя още, че много хора искат да се оженят в хамбари и да се снимат със селскостопанските животни.

Сватба във ферма

Сватбите във ферма стават все по-популярни.

Тенденцията да се правят сватби в хамбари и ферми не е съвсем нова, тъй като те носят стила на провинцията, който е много модерен сега. Само си спомнете за последните сватби на знаменитостите Ан Хатауей в Биг Сър, Калифорния и Кейт Босуърт в Монтана. Но последната тенденция при тези сватби е да се провеждат в кравефермите.

Земеделците също са доволни от сватби във фермата – носят им повече приходи

Причината не е заради вградените бали със сено или старомодните бидони за мляко, които придават традиционната атмосфера на селския бит. Според скорошна статия на Лос Анджелис Таймс, няколко кравеферми отвориха вратите си за младоженците, за да компенсират финансовите щети, които понесоха по време на спада на икономиката.

Иначе казано, сватбите, които се провеждат в кравефермите, може да поддържат местните ферми да работят. Тони Азеведо и жена му Каръл сега разчитат на наемите от сватби да поддържат бизнеса им. Така че, защо да не се направи сватба в кравеферма? Там ще направите страхотни снимки и ще намерите атмосфера и огромно пространство, което можете сами да обзаведете по ваш вкус.

Докато повечето хора навярно свързват мандрата с множество мухи и мръсотия, то идеята за сватба във фермата или хамбара ще се понрави на хора, които ги влече природата и здравословната храна, твърдят експерти.

Тенденцията към здравословна местна храна доведе до сватби във фермите

„Тенденцията за местна здравословна храна в ресторантите сега навлиза и при сватбите“, коментират редакторите на сайта за сватби TheVenueReport. „Съпрузите гледат да съчетаят местната и сезонна продукция към големия си ден. Затова е естествено да изберат кравеферма за провеждане на сватбената им церемония. Обширната гледка също е по-необикновенна от традиционните банкетни коридори.

Svatba-vav-ferma

Сватбата във ферма предлага много простор и красиви гледки

„Вече повече булки търсят по-нетрадиционни сватбени преживявания. Затова кравефермите, които могат да предложат много простор и красиви гледки, въпреки миризмите, са вече заети“, коментира Келе Кхалил, основателка на сайта за сватбени идеи и пазаруване Lover.ly.

Всъщност, в търскачката на този сайт думата „кравеферма“ се е търсила с 23 % повече през по
следните два месеца, в сравнение с миналите два, допълва Кхалил.

„Това е перфектният сценарий за всички – кравефермата може да изкара допълнително пари, а двойката да се радва на уникална сватбена церемония и на намалени разходи по сватбата им“, казва тя.

Вместо рози, танцувални зали и дизайнерски рокли – маргарити, дантели и сено на сватбата във фермата

За да е пълноценен големият ден, Уиника съветва да се поставят маси с много цветя, които ще са в контраст с атмосферата на кравефермата. Тя също така препоръчва менюто да не е разпокъсано и да е лесно достъпно.

„Замислете се – пресни салати, сезонни супи и основни ястия, както и забавни атракции като местните хвърляния на бира. Също така може да има цяла маса от разнообразни сирена, които да са произведени в същата кравеферма“, заключава Уиника.

Вместо рози, лъскави дизайнерски рокли и танцувални зали – маргарити, семпли дантелени рокли и полета от сено. Това са само някои от нещата, които могат да ви предоставят сватбите, организирани в фермите. Сватбената индустрия е вдъхновена от опияняващия чар на селото.

младоженците няма да имат нужда от голям бюджет

Младоженците нямат нужда от голям бюджет за сватба във ферма.

Фермите наистина предоставят по-различна перспектива за сватбите, а не само по-красив фон за сватбените снимки. Фермите се свързват с трудолюбие и всеотдайност към природата и семейството, затова те се и асоциират с бъдещия живот на младоженците.

Повечето сватби, които се провеждат в ферми, се съсредоточават на дървени хамбари, покрити със светещи гирлянди, които придават романтична атмосфера на открития дансинг.

Трябва само да си представите зелената трева, дървените мебели с гроздоберни мотиви и дървени табелки, които упътват разпръснатите гости на сватбената церемония.

Въпреки това, декорът не е всичко. Обръща се и голямо внимание на менюто, в което трябва да присъстват семпли и органични съставки, които да се сготвени по традиционен начин.

Сватбата във ферма, мандра или хамбар излиза евтино на младоженците

Добрите новини за този вид сватби е, че младоженците няма да имат нужда от голям бюджет. Според сайта ModernFarmer, младоженците могат да наемат ферми за около $2 500 – 4000, което е между 1 800 и 3000 евро.

В същото време средната цена на сватбите в САЩ е между 20 000 и 25 000 долара. Сватбите в САЩ носят приходи от 48 милиарда щатски долара годишно. Всяка година се женят около 2 милиона двойки. Сватбите във ферми, мандри, хамбари или просто на открито в провинцията привличат все повече младоженците, тъй като те предлагат красиви гледки с поляни, дървета и цветя и в същото време може да струват далеч по-малко, отколкото традиционните сватбени церемонии.

Споделете.

Коментирайте

Close