Вкуси България със SlowTours.bg

Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка

0

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка,  съобщи правителствената пресслужба. В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

„Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви министър Порожанов и изказа благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

Оттеглянето на министър Румен Порожанов идва след проверка на прокуратурата за злоупотреби с евросредства в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) от времето, когато той беше негов ръководител. Скандалът с неправомерно финансиране на къщи за гости досега доведе до оставката на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, а премиерът Бойко Борисов поиска оставката и на зам.-директора на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова. Тя все още не е освободена.

Борисов предложи председателя на земеделската комисия в парламента Десислава Танева от ГЕРБ за министър на земеделието. Проектът за персонални промени в Министерския съвет е внесен в Народното събрание и ще бъде гласуван утре сутрин. Танева бе аграрен министър и във втория кабинет на Бойко Борисов.

Споделете.

Коментирайте

Close