Вкуси България със SlowTours.bg

Цветя в саксии от яйца

0

Нетрадиционен подход към ежедневните неща може да се превърне в основа на един успешен бизнес. Така японската компания Seishin Tougei Со реши, че растенията в обикновени саксии за цветя никого няма да изненадат, а и конкуренцията е голяма. Но цветя, които растат в черупки от яйца – това вече е новина, хем е красиво, хем никой друг не го прави. Така  излезе на бял свят един продукт, наречен „Eggling“.

В действителност, яйцето Eggling (размер 54 mm × 47,5 mm) е от неживотински произход и представлява промишлено произведена керамика. Продава се като цяло яйце, което внимателно трябва да се пробие и да се постави във вода на слънце. Вътре в яйцето има почва и пакет със семена. Хартиената им опаковка се разтваря във водата, а благодарение на слънцето, поникват бързо.

Производителите са предвидили и резервен пакет семена, който се използва, ако първите не поникнат, или ако искаме растителността да стане по-гъста.

Яйцето има отверстие за изтичане на излишната вода и керамична подложка.

След около пет месеца, растението трябва да се пресади в по-голяма саксия, а яйцето може да се натроши и да се използва като тор.

Eggling се предлага в десет варианта – босилек, мента, мащерка, хризантеми, флокс, петунии, лавандула, кактус, червен пипер и ягоди.

Всички яйца са в красива опаковка, което ги прави добър подарък за приятели, колеги, деца, за запалените градинари и всички, които обичат интересните неща.

Яйцата са и находчив корпоративен сувенир – керамичната обвивка е добра основа за надпис или лого.

На дребно яйцата се продават за $10 – $15.

Споделете.

Коментирайте

Close