BASF InVigor

17 читалища показват кулинарни традиции на “Фермер експо” в Раковски

0

Фестивалът на селската кухня “Вкусовете от вчера” ще събере в Раковски самодейците от 17 читалища от Пловдивска област, за да демонстрират местни кулинарни и фолклорни традиции. Жени, облечени в традиционни за района носии, ще разкажат за обичаите по прибиране на реколтата, за традициите в приготвянето на храната и за ритуалите, свързани със събиране на семейството около трапезата, съобщи основният организатор Рангел Матански.

Фестивалът е част от “Фермер Експо Раковски 2018”, Агроновините е медиен партньор на събитието. Той ще бъде съпътстван от фолклорна програма и демонстрации по приготвяне на традиционни местни храни – лютеница, катми, пиде, прясно сирене и кашкавал, сладък суджук и други. Самодейците са от читалищата в Раковски, Белозем, Момино село, Болярино, Чалъкови, Шишманци, Дуванлии, Труд, Скутаре, Селци, Маноле, Рогош, Ръжево, Куртово Конаре.
Кулинарни традиции
Второто издание на “Фермер Експо Раковски 2018” ще се проведе на 14 октомври. Изложението се организира за втора поредна година. Акцент ще бъде създаването на връзка между иновации и животновъдство.

Ще се представят млади животни – говеда, биволи, кози, овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи, развъждани в България, както и традиционни български породи коне и кучета. Ще се акцентира и върху фермерските продукти, като производителите ще имат възможност да предложат млечни, месни и пчелни продукти.

Експото се подготвя от организацията на производители “Фермерско мляко” и Института за агростратегии и иновации с подкрепата на аграрното министерство, евродепутата Владимир Уручев, община Раковски и с участието на еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close