Вкуси България със SlowTours.bg

24-годишна русенка взе след търг плажа на Варвара

0

Възпитаничката на русенската математическа гимназия Лиляна Меродийска е новият наемател на плажа в село Варвара. 24-годишната жена спечели търга за плажната ивица, обявен от Министерството на туризма. Заповедта, с която министър Николина Ангелкова определя Меродийска за победител в наддаването е от 18 юни т. г.

Младата предприемачка е предложила годишен наем за плажа на с. Варвара от 40 000 лева без ДДС. Тя е заложила цена от 15 лева за чадър и 5 лева за шезлонг.

15 лева за чадър и 5 лева за шезлонг на плажа в село Варвара

Конкурентни на младата дама от Русе в търга са били още петима кандидати – Георги Кълвачев, „Смарт Екс Медиа“ ЕООД, „Жакрис“ ЕООД, „Триумф – АП“ ЕООД и „Плая Парадизо“ АД. Тази на русенката обаче се е оказала най-добра. От заповедта на менистър Ангелкова става ясно, че победителката търга разполага с 14 дни, за да внесе авансово годишната такса за стопанисване на плажа.

Плажът на Варвара е едно от последните незастроени места по Южното Черноморие. Намира се на около един километър от самото село. Дълъг е 156 метра и е широк около 25 метра. Заливът, в който е разположен, се нарича Селимьоти.

До плажа на Варвара се стига от самото село, като от главния път към Ахтопол се отбива в ляво и се кара по черен път през полето. Съвсем наблизо се намира и местността Дарданелите, която е любимо място на водолази и гмуркачи. На това легендарно място е сниман и клипът на Лили Иванова – „Ветрове“.

Коя е Лиляна Меродийска?

 

Лиляна Меродийска

Лиляна Меродийска, сн. Фейсбук

Мeродийска завършва математическата гимназия в родния си град през 2013 г. От Фейсбук профила й става ясно, че източникът й на доходи е плажният бар Wake Up Varvara във Варвара, където работи от 1 юни 2014 г.  Фен страницата на бара в социалната мрежа проследява внимателно забавеното концесиониране на плажа – и двата търга, насрочени за 12 декември 2017 г. и 31 януари 2018 г., бяха анулирани.

Последният пост на Wake Up Varvara е от 26 май (правописът запазен): „Евала министерство с малка буква евала туризъм с главно К. След като спаха цяла година, насрочваха си търгове и си ги анулираха, видиш ли освободиха плажа от обсебване и обявиха търг в началото на юни (….) Нали така, за да може концесионера, евентуално, да влезе във владение след средата на юли…“. След тази дата страницата на плажния бар мълчи по въпроса с концесионирането на плажа.

Снимка: Sunandsany.com

Споделете.

Коментирайте

Close