InVigor_Promo

БАСФ е номер 1 в глобалния пазар на семена за рапица

0

Компанията БАСФ е номер 1 на глобалния пазар на семена за рапица с над 27% пазарен дял, №2  за памук и №4 за зеленчуци и соя. Това съобщи Ваня Горчева, мениджър за България на БАСФ по време на 8-ия Национален агросеминар “Зърнопроизводството на кръстопът?”, организиран в Пловдив от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Показателите са резултат от придобиванията на БАСФ на заводи и производствени бази за 7,6 милиарда евро, започнали през миналата година и продължили и през 2018-а. С новите бизнес операции компанията разшири портфолиото си  с допълнителни дейности като селекция, производство и търговия със семена.

По този начин влязохме в семенарския бизнес, припомни Горчева. Към активите се добавят научно-изследователска платформа за хибридни сортове пшеница, 17 изследователски бази и над 200 регионални семепроизводствени бази.

БАСФ Семинар НАЗ

Мениджърът Ваня Горчева представи новите инвестиции на БАСФ

Дилян Димов, бизнес лидер “Семена”, представи рапичния хибрид “InVigor”, който е слабо познат на нашия пазар. Той  притежава устойчивост на разпукване на шушулката, мощна коренова система, студоустойчивост и много добри показания за стабилни добиви. Има висока масленост, изключителна устойчивост на болести, растенията се възстановяват по-бързо след стрес, а периодът на сеитба е гъвкав. Семепроизводството става при стриктен мониторинг.

Мениджърите на БАСФ отново изтъкнаха качествата на препаратите “Систива”, “Приаксор” и “Капало”, чието активно вещество е метрафенон. “Капало” е най-ефикасен срещу базично гниене и брашнеста мана, като има и допълнително действие с газова фаза. Заразата се запазва в почвата, заедно с растителните остатъци, но и се пренася със заразен посадъчен материал.

“Приаксор” е първият фунгицид в житни, комбинация от Xemium и F500. Той предоставя най-висок клас защита за контрол на новите болести и има физиологичен ефект за по-добра устойчивост на стресовите фактори. “Систива” е ново поколение SDHI с уникална мобилност в растението, като осигурява 360 градуса защита от сеитба до пролетта.

Сред решенията за 2019 г. за борба с широколистните плевели като великденче, мак, лепка, колендро и теменужка, е “Биатлон 4D” – двукомпонентен противошироколистен хербицид, който се поема предимно от листата. След това се придвижва бързо в цялото растение към точките на растеж и към корените. Предназначен е за всички житни култури, гъвкав е спрямо климатичните условия и има отлична смесимост с други продукти.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close