Дрон пръскачка показват на Международната изложба “АГРА 2019”

0

Дрон пръскачка е сред хитовите експонати на тазгодишната
Международна изложба „Агра 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Пловдив. С модерната концепция за максимална ефективност  е по-голяма част от  техниката за селското стопанство, която ще бъде показана на изложението.

Дронът спестява разходи на гориво и вода, увеличава добивите с по-прецизна обработка и има висока производителност, достигаща до 250 декара на ден. През 2015 г. в САЩ бе показан първият дрон, който може да се използва за пръскане с торове и пестициди. Този тип устройства са способни да пръскат посевите с по-голяма точност, сравнено с традиционните методи, което редуцира разходите.

Прецизното земеделие, което е свързано с ефективното използване на ресурсите вода и торове, е само една от сферите на приложение на дроновете. Те могат да се използват с цел изследване на земеделските земи и нанасянето им върху карта. Прецизното земеделие, еко- и нанотехнологиите, земеделските ферми на закрито, ефективната и икономична техника, биопроизводството са сред основните акценти на изложбата “АГРА 2019”.

Участниците предлагат машини  от известни наши и световни марки, материали за земеделието и животновъдството, торове и препарати за растителна защита, услуги и софтуер. Селскостопанската академия демонстрира традиционни и нови сортове растения и породи животни, технологии и инвентар за тяхното отглеждане.

Изложбата “АГРА 2019” е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино,  храни и оборудване, организиран от Международен панаир Пловдив и включващ също Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“, „Фудтех“ и изложбата  „Вкусове от Италия“. Традиционно форумът посреща близо 750 участници от над 30 държави и повече от 40 000 посетители от България и Европа.

Споделете.

Коментирайте

Close