Международната изложба “АГРА” няма да се отменя заради COVID-19

0

Международната селскостопанска изложба “АГРА” няма да се отменя заради пандемията от COVID-19. Тя вече е насрочена за датите 24-28 февруари 2021 г., въпреки трудната епидемиологична и икономическа обстановка в България и по целия свят, съобщиха днес официално от Международен панаир Пловдив.

По ирония на съдбата, точно на последното издание на “АГРА” се заговори официално за тежкия икономически ефект от коронавируса. На откриването на изложбата тази година инж. Красимир Коев, директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, съобщи, че нито литър българско вино не е изнесено тази година за Китай, заради наложените от азиатската република рестрикции за справяне със заразата.

Тазгодишната “АГРА” и съпътстващите я изложби бяха посетени от около 40 000 души от България и Европа. Три седмици по-късно в страната ни бе обявено извънредно положение заради коронавируса. Засега не е ясно дали през 2021 г. ще се проведат Международната изложба по лозарство и винарство “Винария”, “ФУДТЕХ” и “Вкусове от Италия”, които традиционно се организират по време на “АГРА” в Пловдивския панаир.

Споделете.

Коментирайте

Close