Вкуси България със SlowTours.bg

HL-TopMix предлага инокуланти с безплатен анализ на силажа

0

Компанията HL-TopMix започва програма за продажба на инокуланти на немския производител Agravis. Силажните добавки се ползват от фермерите в Германия и са с доказано качество и ефективност. Инокулантът гарантира безпроблемен процес на силажиране, в зависимост от съдържанието на сухото вещество и вида на растителната маса. Правилният избор на добавка за силажиране е от особена важност за производството на качествен фураж и минимизиране на разходите по неговото производство, което се оказва все по-ключово за животновъдните стопанства.

Програмата за закупуване на силажни добавки с марка Agravis включва допълнителни услуги, предоставени от HL-TopMix: безплатна проба на приготвения силаж в лаборатория в Германия, чрез която да бъдат прецизно изследвани неговите компоненти и качества. На база на получените хранителни стойности специалистите на компанията ще изготвят препоръчителна схема на дажба за балансирано и оптимално храненето на животните, а с помощта на мобилна термо-камера ще могат да идентифицират евентуални зони на затопляне в силажната яма.

От качеството на фуража зависи продуктивността във всяка ферма

За да се постигат високи резултати във фермата, не бива храненето на животните да се определя на око. Всеки компонент и всяка хранителна стойност влияе върху здравето, кондицията и продуктивността на селскостопанските животни. Прецизният поглед върху дажбата, нейният баланс и съдържание са ключови за оптимизация на разхода за фураж, без да се прави компромис с пълноценното хранене.

Силажът заема почти 50% от дневния прием на животните във фермата и неговите качества са ключови за добрата продуктивност. Една от предпоставките за подготовка на качествен силаж е изборът на правилен инокулант, който да е съобразен със съдържанието на сухото вещество в растителната маса. Какви са основните моменти, които трябва да се съблюдават при производството и управлението на качествен силаж? – ще намерите информация в Съвети за животновъда от експертите на HL-TopMix.

Кои са продуктите на Agravis за ефективна ферментация в процеса на силажиране?

ProFerm®HC е концентрирана биологична силажна добавка за подобряване качеството на силажа, която съдържа специално подбрани хомоферметиращи млечнокисели бактерии. Тя контролира ефективно ферментацията и я ускорява. Това води до по-добри показатели на третирания силаж, подобрява вкусовите качества, гарантира по-добрия прием и минимизира загубите. Подходяща за трева, люцерна, детелина, включително и балиран силаж, със съдържание на сухото вещество < 35%. Една опаковка ProFerm®HC от 200 гр. е достатъчна за обработката на 250 тона силаж

BioCool®Extra HC е концентрирана биологична силажна добавка, за подобряване аеробната стабилност на царевичен силажа със съдържание на сухото вещество >35%. Инокулантът съдържа специално подбрани хетероферментиращи млечнокисели бактерии, които поддържат естествената ферментация на млечната киселина и аеробната стабилност при разпечатване на ямата. Тази добавка спомага потискането и развитието на дрожди и плесен. Една опаковка BioCool®Extra HC от 600гр. е достатъчна за обработката на 250 тона силаж.

Заявки за повече информация и покупка може да направите на [email protected], на фирмената интернет страница: www.hl-topmix.com или във Facebook: www.facebook.com/TopMixLtd

Споделете.

Коментирайте

Close