HL-TopMix изнася храни за животни в Румъния, Гърция и Македония

0

Специализирани храни за животновъдството изнася българската компания HL-TopMix в Румъния, Гърция и Македония. Те се произвеждат от новата високотехнологична линия край Сливен, която компанията изгради миналата година и инвестира в нея близо 1,5 милиона евро. Разработваме и нови експортни пазари, каза за Agronovinite.com Албена Мирчева, маркетинг мениджър в HL-TopMix. Новите мощности на фирмата произвеждат продукти по патентована иновативна технология на HL Hamburger Leistungsfutter, Германия, която в средата на 2015 г. подписа договор за партньорство със сливенската фирма и закупи дял в нея.

Става дума за протеинови източници, получени на база суровини, обработени топлинно без химични съставки, поясни Албена Мирчева. Протеиновите източници са без ГМО, имат изключително добри показатели за високопродуктивните животни, така че фермерът да направи дажбата по-ефективна и икономически издържана.

Соята, каято се ползва в момента като сериозен протеинов източник, е доста скъпа, а борсовата й цена е доста непостоянна. Нашите продукти са на базата суровини, които са със стабилни ценови позиции на пазара и флуктуациите при тях са по-малки, посочи Мирчева.

“Използваме рапичен шрот, правим иновативен продукт на базата на слънчогледов шрот, а в Германия колегите ни произвеждат специализирани продукти на база царевица и ленено семе. Това е гама много широко разпространена в Германия, където фермерите я ползват вече 15 години”, обясни Албена Мирчева.

Германската компания HL Hamburger Leistungsfutter изнася в много страни в региона и откриването на новата производствена линия край Сливен е стратегическа стъпка – по-близо се обслужват експортни пазари, българският завод е на еднакво разстояние от Румъния, Турция, Гърция, близо е и до пристанищата. HL-TopMix разработва и нови дестинации за износ.

Споделете.

Коментирайте

Close