Комбайните Claas Lexion с гумени вериги вече са у нас

0

Новата серия комбайни Claas Lexion 76 Terra Track вече е в България

Вносителят на тракторите и комбайните Claas – “Рапид КБ”, представя вече у нас и новата серия комбайни Lexion 76 Terra Track. През годината Claas Lexion 760 направи повече от 20 демонстрации по време на жътвата. Много от клиентите пожелаха да се сдобият с него за жътвата тази година, коментира мениджърът по продажбите в “Рапид КБ” Николай Цеков.

Комбайнът е с много иновации, наградени с отличия на Международното изложение „Агритехника” в Хановер и Sima в Париж миналата година. “Комбайнът е оборудван със системата Cemos Automatic, благодарение на която той сам се настройва за максимална производителност и минимални загуби. Човешкият фактор за грешка е ограничен до минимум. Комбайнът сам си оптимизира настройките,” допълни Цеков.

Параметрите в комбайна Claas Lexion 760 така се променят, че да имаме максимална производителност. Машината има способността да изкачва наклони, като в същото време оборотите на вентилатора се намаляват. По този начин се редуцират загубите на продукция, която може да бъде издухана от вентилатора.

Комбайнът Claas Lexion 76 Terra Track е с максимална производителност

Освен това комбайнът е оборудван и със системата Cruis Pilo, с която комбайнът може да увеличава или намалява скоростта в зависимост от масата и нивото на загубите. Всички Lexion-и от 7-ма серия са оборудвани с охладителна система Dynamic Cooling.В задната част на комбайна са разположени хоризонтални радиатори, които се охлаждат от вентилатор, задвижващ се хидравлично. Въздухът, който охлажда се засмуква над машината, така той е чист и не съдържа прах.

„Направихме тестове с Claas Lexion 760 до 300 ч. без обслужване, за да наблюдаваме доколко са замърсени радиаторите. Оказа се, че всеки комбайн спестява сутрин между 30 и 40 мин., което прави машината по-малко обслужвана”, обясни Цеков.

Друга иновация,с която е оборудван комбайнът Claas Lexion 760, са сензорите за страничен вятър. “Така се регулира изхвърлянето. Сламата се разпределя равномерно при всякакви условия за хедери с работна ширина до 14 м.“, обяснява мениджърът. Комбайнът е снабден и със специалните вериги Terra Track, много полезни при условия на тежка жътва.

Гумените вериги на Claas Lexion 76 Terra Track са подходящи за жътва при тежки условия

„Гуменото задвижване Terra Track при този Lexion е поколение III. Силата на движение се предава чрез силата на триене между веригата и гуменото колело, като веригата е постоянно опъната. По този начин теглото на машината се разпределя върху цялата площ на веригата, а не само там където има контакт с ролка.“

Броени дни след световната премиера, у нас беше представен и комбайнът Claas Tucano 570. Той е новата версия на Tucano, наричана от професионалистите “малкия брат на Lexion”.

Основната разлика с предходния модел на Tucano е, че разтоварващият шнек вече е горе, а скоростта на разтоварване е увеличена на 90 л/сек. Двигателят Mercedes е сменен с ново поколение по-мощни мотори. Разходът на AdBlue е намален наполовина. Моделът Tucano 570 е снабден с хибридна технология – APS система за овършаване и за самосепарация. Машината има ротор с по-голям диаметър, в сравнение с предишната серия Tucano 470.

Teodora Dragieva

Теодора Драгиева

Споделете.

Коментирайте

Close