Вкуси България със SlowTours.bg

МЗХГ спря обществена поръчка за самолетни билети за 1,2 млн. лв.

0

Министерството на земеделието, храните и горите е прекратило обществената поръчка за самолетни билети до Брюксел и други дестинации, която само обяви в средата на март. Конкурсът бе за фирма, която да осигурява самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина на служители на министерството. В изпълнението на услугата влиза осигуряване и доставя самолетни билети за превоз на пътници и багаж и съпътстващи услуги като застраховки, онлайн чекиране и други, при служебни пътувания в страната и чужбина на служители на МЗХГ. Стойността на обществената поръчка с ДДС е 1,2 милиона лева.

Оферти подават осем фирми и консорциуми – „Клио травел“ ООД, „Аеротур ММ“ ООД, „Бест тур“ ЕООД, „Хорнит“ ООД, „Атлас травелс“ ЕООД, „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД, Консорциум „България Ер и Посока“ ДЗЗД и „Елит Травел Интернешънъл“ ООД. В петък, 23 юни обаче аграрното министерство публикува решение за прекратяване на процедурата, тъй като в началото на месеца Министерството на финансите е сключило рамкови споразумения с фирми, които централизирано ще доставят билети за държавната администрация до Брюксел и други дестинации. Така МЗХГ се задължава да избира чрез малки поръчки между вече избраните кандидати и техните оферти.

Става дума за мегапоръчката за самолетни билети на стойност 36 млн. лева с ДДС, която Министерството на финансите обяви с цел обезпечаване на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Първият опит да се действа по централизирана схема за търг за осигуряване на самолетни билети за администрацията бе по времето на финансовия министър Симеон Дянков, но не бе финализиран. При втората процедура от търга е отстранена „Аргус травел интернешънъл“, която отговаря на всички изисквания на министерството, но няма т.нар. Billing and Settlement Plan оторизация да продава билети на „България ер“. Оторизацията се дава от самата „България Ер“, която също е кандидат за обществената поръчка.

Първоначално в обществената поръчка на МЗХГ изискването е за оторизация в Billing and Settlement Plan или в еквивалентна система, но през април е направена промяна в условията на търга и остава само изискването за BSP оторизация.

Споделете.

Коментирайте

Close