Вкуси България със SlowTours.bg

Най-добрите вина в Балканския винен конкурс влязоха в каталог

0

Най-добрите балкански вина, отличени на Балканския винен конкурс 2020, са включени в специален каталог. Той е публикуван два месеца преди провеждането на десетия юбилеен Балкански международен винен конкурс.

На 158 страници са представени най-добрите от общо 800 вина от 240 изби, които се състезаваха в миналогодишното издание. Тогава като най-добро вино на Балканите бе отличено Trijumf Selection на сръбската изба Vinarija Aleksandrović.

Трофеят за “Най-добра изба на Балканите” бе присъден на турската Suvla winery. Каталогът с наградените вина се разпространява до 15 000 вносители, търговци, дистрибутори и медии от 25 страни. Има го и в обновения сайт на BIWCF, наред с информация за предишните издания на конкурса и фестивала.

Конкурсната част на The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF) ще се проведе от 2 до 4 юни в северномакедонската столица Скопие. Две седмици по-късно – от 17 до 19 юни – жители и гости на столицата ще имат възможността да дегустират наградените и още много от най-добрите вина на Балканите в откритата зона пред НДК. “Традицията, която създадохме с издаването на дигиталния ни каталог, е един от многото маркетингови инструменти, с които популяризираме балканските вина. Това е един от начините вината, спечелили медали, да достигнат до огромен брой винени професионалисти.

Работим и за публикуването им в някои от най-известните световни винени медии. Интересът към 10-то юбилейно издание е огромен. Очакваме да направим отлично събитие благодарение на нашите домакини от Северна Македония, където ще обявим и следващата страна домакин”, коментира Галина Нифору, директор на BIWCF. Регистрацията за участие в Балканския международен винен конкурс и фестивал продължава до 21 май 2021. Повече информация и указания може да намерите на www.balkanswine.eu.

Agronovinite.com е медиен партньор на The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF)

Споделете.

Коментирайте

Close