InVigor_Promo

Представят България в САЩ като домакин на световен винен конкурс

0

България ще бъде представена в американската столица Вашингтон като домакин на световния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив. Официалната презентация, на която ще присъстват представители на американските власти, на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, на подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители и дистрибутори,  се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк дегустираха на официален обяд вина от 4 български изби – „Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“.

Винен конкурс

България домакин на винен конкурс

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20.

Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват в Пловдив над 9000 вина от 55 държави.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close