Одобриха новата тарифа за организиран ловен туризъм

0

Нова тарифа с минимални цени за организирания ловен туризъм и ползване на базите на ловните стопанства влиза в сила от 1 март 2016 година. Тя е одобрена със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и ще важи до 28 февруари 2017 г.

За ловен водач ще се плаща 50 евро на ден, а за носач – 15 евро.  Таксата за групов лов на дива свиня с организация е € 80, а без организация – 30 евро на ловец за един ден. За фотолов с водач се плащат € 20, за моторно превозно средство – € 50, а за ловно куче – € 10 на ден. Пансионът за ловно куче струва 15 евро.

За трансфери с микробус или лек автомобил минималната такса е 0,7 евро на километър, но не повече от 300 евро. Цените са с ДДС и са минимумът, а ловните стопанства могат да добавят своя надценка, става ясно от заповедта на министър Танева. За ползването на базите за ловен туризъм и услугите за организиран ловен туризъм се допуска заплащане на комисионна до 15% от договорените брутни цени.

Минимална ставка се въвежда и за ползване на базите за ловен туризъм. Нощувката в ловна резиденция е 50 евро за единична стая и 60 евро за двойна стая. В ловен дом цените за нощувка съответно са 40 и 50 евро, а в ловна хижа – € 20 и € 30. За храна на обяд и вечеря се плащат по 20 евро.

За деца до 7 години, които придружават ловците, не се заплаща за нощувка и храна. За деца до 14 години се плаща наполовина. На практика всички цени в тарифата, действала през миналия ловен сезон, се запазват на същите нива и догодина.

Споделете.

Коментирайте

Close