Приходите от ловен туризъм за 2016 г. са над 6 млн. лв.

0

Над 6 милиона лева са приходите от организиран ловен туризъм в България, съобщи аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков при откриването на Международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдив. „Българското ловно стопанство заема достойно място сред водещите световни ловни дестинации. Това се дължи на условията, които страната предлага – уникална природа, поддържана база, богато разнообразие от едър и дребен дивеч”, обобщи министърът. В паралелната програма на изложбата е предвиден и семинар за заболяванията по дивеча с участието на БАБХ.

Проф. Бозуков припомни, че през 2016 година имаме и нов национален рекорд при трофеите от елен лопатар. Министерството на земеделието и храните, заедно с Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България, представят съвместна трофейна изложба в рамките на “Природа, лов, риболов”.
„Изложението се утвърди като важно делово средище на фирми и специалисти в горското, ловното и рибното стопанство. Форумът е поле за представяне и на новости в спорта и туризма”, посочи министърът. Той приветства идеята част от програмата на изложението да е ориентирана към децата, защото състезанията и игрите, в които те ще участват, ще възпитават повече любов към гората.

Министърът откри и специализираната изложба „Цветна пролет”. Тя събира с над 30 процента повече изложители от миналата година и за първи път в нея има чуждестранно участие от Гърция.

Споделете.

Коментирайте

Close