Вкуси България със SlowTours.bg

Близо 5 млн. лева са приходите от ловен туризъм у нас

1

България е сред най-желаните дестинации за ловен туризъм у нас

“България е сред най-желаните дестинации за ловен туризъм в Европа”, каза зам.-министърът на земеделието и храните  д-р инж. Валентина Маринова на официалното откриване на 20-тото издание на Международната изложба “Природа, лов риболов” в Пловдив. През миналата година у нас са ловували 4558 ловджии по линия на организирания ловен туризъм, а приходите от него са в размер на 4 570 842 лева.

Чужденците идват на ловен туризъм заради отстрела на дива свиня

„България е страна с традиции в отстрела на трофейни екземпляри и голяма част от любителите на лова идват именно с тази цел. В последните години ловът на дива свиня остава най-предпочитаният от чужденците като този факт се обяснява с атрактивните ловни полета и възможността за отстрел на трофеи”, посочи зам.-миниситър Маринова.

„От отстреляните диви свине по линия на организирания ловен туризъм през сезона 44 са златните медали. Можем да се гордеем с 24 златни медала за благороден елен и 17 златни медала за елен лопатар и 6 златни медали за муфлон”, каза още тя.

Зам.-министърът заяви, че със своята 20-годишна история “Природа, лов, риболов” се утвърждава като най-представителния ловен форум за България с доказан авторитет и утвърдени позиции на национално и на международно ниво. Изложбата се  провежда под егидата на аграрното министерство и е организирана от пловдивския панаир.

Споделете.

1 коментар

  1. Любомира on

    Ловците – легалните убийци. Тъжно, тъжно, тъжно. А в статията се говори за гордост от златни медали… Осъзнайте се, господа и дами в ловните дружинки. Животът предлага безброй други удоволствия.

Коментирайте

Close