Вкуси България със SlowTours.bg

Победителите на „Винария" ще представят България на световен конкурс

0

Наградените в международната изложба “Винария” български вина ще представят страната ни на световния винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе в Международен панаир Пловдив за 23-ти път от 29 април до 1 май 2016 г. На специален щанд ще бъдат представени изби и продуктите им, наградени с приза „Златен ритон“ и златни медали в Международният конкурс за вина и спиртни напитки, предшестващ “Винария”.

Претенденти от цял свят ще се конкурират за престижните отличия на състезанието в дните от 17 до 20 февруари. То е основен акцент в съпътстващата програма на “Винария 2016“, която ще се състои от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив.

При откриването и закриването на Concours Mondial de Bruxelles са предвидени специални презентации на български производители, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара.

Участниците във “Винария” догодина отново ще имат възможност да се представят в Града на виното, който пресъздава стила на българските възрожденски селища, предлага изложбена зона, зони за гурме демонстрации, презентации и майсторски класове, зони за отдих и бутик, където ценителите могат да купят изискани вина на заводски цени.

През тази година “Винария 2015” посрещна над 30 000 посетители. Догодина Градът на виното ще бъде разширен заради големия интерес към съвместното представяне на вина, храни и кулинария. То дава тласък и на алтернативната форма на туризъм „Вино и гурме“, която много изби развиват.

Съществена част от изложбата е и палата 10, където се демонстрират технологии, машини, съоръжения и материали за лозарството, винарството и хранително-вкусовата промишленост.

Споделете.

Коментирайте

Close