Вкуси България със SlowTours.bg

Продават централа на биомаса и преработвателна фабрика

0

Обявиха за продан проекти за електроцентрала на биомаса и фабрика за преработка на плодове и зеленчуци

Проекти за газифицирана централа за производство на електричество от биомаса и фабрика за преработка на плодове и зеленчуци с хладилен склад за обявени за продан от инвеститора “Фриго Енерджи”. И двата обекта се намират зад базата на “БМВ” на “Карловско шосе” в Пловдив, уточниха за Agronovinite.com от компанията.

Проектът за ВЕИ централа, който се предлага за 200 000 евро, предвижда комбинирано производство на електричество и топлинна енергия от растителна биомаса – дървесен чипс. Обектът може да се купи с парцел от 2 до 12 декара. Мощността е 250 кВ. Централата има строително разрешение и осигурен договор за продажба на електроенергия на преференциални цени – 200 евро/MWhel.

Топлинната енергия от централата ще захранва фабрика за преработка на плодове и зеленчуци

Топлинната енергия е предназначена да захранва фабриката за плодове и зеленчуци, която ще бъде изградена недалеч от централата.

Frigo energy

Към фабриката за преработка на плодове и зеленчуци ще има и хладилна база

Проектът за преработвателно предприятие се продава с парцел от 13 декара. Разгънатата застроена площ на фабриката е 3300 кв. м при 5 м височина.

Има технически проект и строително разрешение за фабрика за съхранение и преработка на плодове и зеленчуци.

Поне 50% от инвестицията във фабриката за преработка на плодове и зеленчуци може да бъдат поети по ПРСР

Дневният капацитет на инсталацията е 15 тона сурово обработена суровина. Проектът предвижда разработването на две производствени линии -за плодове и за зеленчуци, но те могат да бъдат персонализирани, според нуждите на купувача. Хладилният склад включва четири помещения, всяко с дневен капацитет 2 тона, или за общо съхранение на 52 т продукция.

Цялото планиране и инженеринг, вътрешните линии и видът производство все още могат да бъдат регулирани по желание на клиента. Парцелът е с вече изградена инфраструктура – асфалт, ток, вода, канал, газ. Изготвен е и проект за кандидатстване по ПРСР 2014-2020 по мярка 123 /стара/ или 4.2 /нова/. По този начин най-малко 50 на сто от инвестициията ще бъде поета от европейските фондове. Проектът е на фаза готовност за внасяне в ДФ “Земеделие”. Цената, която искат от “Фриго Енерджи” за преработвателното предприятие, е 350 000 евро.

Споделете.

Коментирайте

Close