Вкуси България със SlowTours.bg

Софтуерна фирма спонсорира фестивал на 1000 танцьори

0

Над 1110 танцьори от три държави ще участват в седмия Международен квалификационен танцов фестивал „Пловдив – древен и вечен“ на 31 март и 1 април в Многофункционална спортна зала „Колодрума“ в Пловдив. Организатори са момичетата от Спортен клуб „Самодива“, с подкрепата на община Пловдив, програма „Пловдив за младите“ и „Elders“ – една от най-успешните софтуерни фирми в града. „Очакваме гости от Румъния и Гърция, интересът сред българските клубове е огромен“, казва Диана Станчева, хореограф от клуба.

„Защо софтуерна фирма спонсорира танцов фестивал? Просто искахме да съберем няколкостотин красиви момичета на едно място. Шегуваме се, естествено“, казва Благовест Петров, партньор в „Elders“. „Ние сме фирма, в която средната възраст едва стига 26 г., съвсем логично ни се стори да ударим рамо на събитие, в който участват предимно млади хора и деца. Познаваме организаторите, знаем какъв ентусиазъм влагаха в предишните години и решихме, че 7 е хубаво число, като за първо издание на фестивала, в което и ние да се включим.“
Танцов фестивал
„За нас танцът е код, чието съвършенство можем да се наблюдаваме само отстрани. Нашите кодове са други и все пак има прилики – и едното, и другото са добри само след дебъгване, т.е. след като от „движенията“ – на софтуера или на танцьорите, изчезнат всички грешки“, допълва Константин Тенекеджиев от „Elders“.

Тази година в състезанието в Града под тепетата ще бъдат показани 360 хореографии в 15 различни танцови стила. Танците ще бъдат оценявани от авторитетно международно жури, в което участват шампион по художествена гимнастика, специалисти в стиловете модерен танц, балет и улични танци, балетен педагог, майстор на спорта по спортна гимнастика, специалист по танцов театър. Участниците ще получат купи, медали и много материални награди, както и безплатни танцови семинари с членовете от журито.

Танцовият фестивал „Пловдив – древен и вечен“ е квалификация за друг танцов фестивал – „Храмът на Кибела“, финалът на който ще се проведе от 28 юни до 1 юли в Кранево.
Танците, събрали най-много точки от журито на състезанието в Пловдив, ще получат право да се състезават на големия финал за титлата „Победител ‘2018“.

„Elders OSS“ e една от най-бързо развиващите се софтуерни фирми под тепетата. Създадена е преди година и половина от петима приятели – Благовест Петров, Константин Тенекеджиев, Симеон Димов, Калин Венков и Николай Мънков. Компанията успешно разработва софтуерни продукти за клиенти в САЩ и Европейския съюз.

Споделете.

Коментирайте

Close