Вкуси България със SlowTours.bg

Зеленчукопроизводителите чакат субсидии за вредители по доматите

0

От понеделник, 22 февруари, до 15 октомври 2021 г. стопаните могат да кандидатстват за подпомагане на борбата с вредителите по доматите.

В областните дирекции на ДФ „Земеделие“ се отваря прием по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“. Заявления се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Бюджетът по помощта е 500 000 лв. Срокът за отчитане на отчетни документи за покупка на продукти за борба с вредителите е 29 октомври 2021 г. Срокът за изплащане на средствата е 15 декември 2021 г.

Целта на схемата е ограничаване загубите на продукция, причинени от вредителя по зеленчукови култури, отглеждани в оранжерии. Помощта покрива до 100% от разходите по закупуване на препарати и средства за растителна защита за предотвратяване и унищожаване на нашествието от доматен миниращ молец – Tuta absoluta в оранжерии, но не повече от 250 0лв./ха с ДДС. Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФЗ.

Споделете.

Коментирайте

Close