Субсидиите за плодове и зеленчуци – през март

0

Аграрното министерство изтегля плащането на субсидиите по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци през март вместо през април, както е по индикативния график. Това са 75-80 млн. лв., свързано е с обработка на документи, но смятам, че с ДФ “Земеделие” ще се справим, каза министърът на земеделието Румен Порожанов при откриването на изложенията “Агра”, “Фудтех” и “Винария” в Пловдив.

Агра Винария Фудтех 2019
Министър Порожанов откри международните изложби в Пловдив

През годините изложбите постепенно се наредиха сред най-престижните в земеделието, храните и виното в Централна и Източна Европа – има увеличение в броя на участниците до 625 фирми, като 1/3  от тях са от чужбина, изтъкна министърът преди да открие международните изложби.

Фирми от 30 държави  представят технологии и техника, материали и препарати, семена и посадъчен материал, вина и високо алкохолни напитки, храни и гурме специалитети в Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2019 г. Във форума се представят 68 иновации, от които 15 световни и 11 европейски. Специалистите могат да видят разработки на водещи компании и на научните институти от Селскостопанската академия, да посетят над 30 събития от съпътстващата програма.

Агра Винария Фудтех 2019
Селскостопански машини и инвентар бяха показани на АГРА 2019

Прави впечатление възходящото развитие на  „Фудтех“, изтъкна
доц. д-р Иван Сколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Изложителите, предлагащи храни, са двойно повече от миналата година, нарасна и броят на  компаниите за техника, допълни той. „Винария“ представя новата вълна българско вино и последно поколение оборудване. „Агра“ показва  бързите промени в селското стопанство и  ориентирането към по-мащабно инвестиционно мислене.

Споделете.

Коментирайте

Close