Вкуси България със SlowTours.bg

Удължиха до 2020 г. забраната за продажба на земя на чужденци

0

Парламентът удължи забраната за продажба на земя на чужденци до 2020 г.

Народното събрание реши да удължи забраната за продажба на земя на чужденци до 2020 г. Така депутатите със 171 гласа “за”, 38 “против” и 12 “въздържали се” подкрепиха предложението на “Атака” за удължаване на забраната за продажба на земя на чужденци. Депутатите на Волен Сидеров получиха подкрепата на колегите си от ГЕРБ.

По повод удължаването на мораториума върху продажбата на земя на чужденци, земеделският министър Димитър Греков отново подчерта, че към момента българската земя не е привлекателна за чуждестранните инвеститори. “Нямаме добро поливно земеделие и комасирани парцели земя. В този си вид българската земя не е интересна за чужди инвеститори да я ползват, защото тя е раздробена. Тя се ползва от едрите земевладелци в страната в такъв вид, защото те са успели да я комасират по такъв начин, че съчетават интересите на много от хората, които я отдават под наем”, обясни Греков.

Министърът припомни, че инвеститорите от Китай, които бяха вложили капитали в Северозападна България, вече напуснаха страната. Една от причините е, че климатичните условия у нас са много специфични и не са подходящи за отглеждане на определени видове култури.

 

Споделете.

Коментирайте

Close