Вкуси България със SlowTours.bg

"Варекс" вече е единствен официален вносител на Massey Ferguson

0

“Варекс” ООД е единствен официален вносител на бранда трактори и комбайни Massey Ferguson за България. Това обявиха от ръководството на фирмата на пресконференция в рамките на изложението БАТА Агро 2014. „Това е естествено продължение на нашето развитие и се надявам, че прибодиването на марката Massey Ferguson ще донесе много нови и положителни моменти в развитието на фирма “Варекс“, заяви управителят Иван Масларов. Над 5 милиона са машините с марка Massey Ferguson, работещи към момента в световен мащаб.

Николай Флоров, търговски директор на Варекс за Massey Ferguson, обобщи, че на БАТА Агро 2014 фирма “Варекс” представя пълен набор трактори, телескопични товарачи и зърнокомбайни с марка Massey Ferguson.

“Варекс” като представител на по-голямата част от марките на концерна AGCO непрекъснато увеличава екипа си и сервизните бази в страната. „За нас е голямо предизвикателство, защото трябва да отговорим на високите изисквания и на най-претенциозните клиенти на пазара. Затова не преставаме да инвестираме в нашето развитие“, заяви Николай Флоров. Той съобщи, че в края на септември или началото на октомври 2014 г. в Русе ще отвори врати вторият търговско-сервизен център на “Варекс” . А през 2015 г. започва изграждането на търговско-сервизни комплекси в Добрич и Плевен.

“Варекс”  е на пазара за дистрибуция на нова земеделска техника от 2006 г. През годините фирмата претърпя драстично развитие нагоре като стремежът е да дадем спокойствие и увереност на клиентите, закупили машини от други марки, да припознаят “Варекс”  именно като носител на марката Massey Ferguson. Имаме опит, тъй като притежаваме правата на Laverda и Valtra – марки, които също преди са били представлявани от други дистрибутори“. Съдружникът във “Варекс”  Елисавета Маркова допълни, че екипът на фирмата винаги се стреми да е добър във всичко, което прави. „Ние сме своеобразен мост между производителя и фермера и се стараем да сме лоялни и към двете страни!“, заяви Маркова.

На въпрос как AGCO ще подпомогне развитието на Варекс като техен представител, Федерик Моро, регионален бизнес мениджър на корпорация AGCO за Massey Ferguson за Централна и Западна Европа, коментира: „Massey Ferguson е марка с много традиции и пълна гама продукти – от малки трактори за лозарството до големите селскостопански трактори от 400 к.с., телескопичните товарачи и комбайните с марка Massey Ferguson. Като имаме предвид постиженията с колесен трактор 400 к.с. и добавим пълната гама продукти Challenger, с които фирма “Варекс”  работи от доста години, можем да заявим, че “Варекс”  ще разполага с изключително силен арсенал от продукти, за да постигне много високи резултати на пазара в България“.

Моро уточни, че България е специфичен пазар с големи стопанства, како всеки фермер, отивайки при “Варекс” може да намери на едно място пълната гама продукти за обезпечаване на работата в стопанството.

Teodora Dragieva

Теодора Драгиева

Автор: Теодора Драгиева
Стажант-репортер в Agronovinite.com

Споделете.

Коментирайте

Close