Вкуси България със SlowTours.bg

Може да връщат акциза за горивата през 2014 г.

0

Държавата търси възможности да възстановява акциза за горивата догодина

Държавата ще търси възможности за възстановяване на акциза за горивата за земеделските производители през 2014 г. За това се договориха аграрният министър проф. Димитър Греков, председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни проф. д-р Светла Бъчварова и зърнопроизводителите по време на среща в Арбанаси с Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Министерството подготвя нова нотификация, която да даде възможност държавната помощ за намаление на акцизната ставка да се прилага в 2014 г. До момента България има нотификация за възстановяването на акциза за горивата до края на 2013 г., но тя не се прилага, защото предишното правителство не е предвидило такива средства в бюджета.

Греков и Бъчварова ще представят пред кабинета и парламента въпроса за осигуряване на средства за връщане акциза за горивата в бюджета за догодина. Предстоят и промени в Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за подпомагането на земеделските производители.

Председателят на НАЗ Ангел Вукодинов подчерта, че за зърнопроизводителите е много важно средствата по директните плащания да идват навреме, а министър Греков го увери, че те ще получат субсидиите си както всяка година през февруари.

Имаме добър диалог с представителите на зърнопроизводителите и се надяваме, че ще се постигнат решения, които да удовлетворяват всички, посочи още министърът.

Споделете.

Коментирайте

Close