140 фирми показват технологии и машини на Добричкия панаир

0

140 фирми показват машини и технологии на Добричкия панаир

Близо 140 фирми представят най-новите модели земеделски машини и технологии на 22-ото издание на Добричкия панаир “Селското стопанство и всичко за него”. “Земеделието е ключов отрасъл в икономиката на страната и и дава големи шансове за реализация на предприемачеството у нас. Форумът ще допринесе за реализиране целта на земеделските производители – създаване на качествена продукция”, каза при откриването на изложението директорът на ДФ “Земеделие” Атанас Добрев.

Стопаните в световен мащаб са изправени пред редица предизвикателства – нестабилни цени на пазарите, екстремни климатични условия, изоставане на селските райони. Държавен фонд “Земеделие” ще прилага политиката за подпомагане на земеделските производители и ще създаде условия за подкрепа на всеки стопанин, допълни Атанас Добрев.

Убеден съм, че в партньорство ще успеем взаимно да си бъдем полезни и да отговорим на предизвикателствата, пред които сме изправени, каза в заключение Добрев. Той пожела успех на всички участници в изложението

Добричкият панаир ще продължи до 9 август

Изпълнителният директор на фонда и посланикът на Казахстан в София Темиртай Избастин прерязаха лентата на изложението. Сред първите посетители на Добричкия  панаир бе и посланикът на Китай Уей Дзинхуа. На изложението, което ще продължи до 9 август, производители и търговци предлагат едро- и малогабаритна земеделска техника, машини и съоръжения за животновъдството, сушилни и техника за очистване, сортиране и обеззаразяване на семена. Представени са и нови сортове полски култури, препарати за растителна защита, леки автомобили, специализирана литература.

Споделете.

Коментирайте

Close