Фирми от 15 държави участват в Добричкия панаир

0

Над 160 фирми от 15 страни участват в Добричкия панаир

Повече от 160 фирми, организации и научни институти от 15 страни участват с щандове и експозиции в международния Добрички панаир “Селското стопанство и всичко за него”, който се откри във вторник и ще продължи до 31 август.Една четвърт от тях участват за пръв път.

Това изложение има история, има и бъдеще, заяви зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, който преряза лентата на панаира.

Пред фермерите и представителите на аграрния бизнес той обеща до края на годината да има работеща Програма за развитие на селските райони за следващия програмен период, а приемът на проекти по отделните мерки да започне през май 2014 г.

Сред официалните гости на откриването на Добричкия панаир бяха парламентарният секретар на аграрното министерство Атанас Добрев, председателят на Селскоскопанска академия доц. д-р Христо Бозуков, депутати от Добричка област, областният управител Недко Марчев, кметът на Добрич Детелина Николова.

Добричкият панаир е утвърден форум на модерния земеделски бизнес у нас,  каза при откриването на изложението кметицата.

За вторник е планирана кръглата маса “Предизвикателства пред ОСП – 2014-2020г.”. Земеделският институт в Генерал Тошево ще представи нови сортове пшеница, а Институтът по почвознание, агротехнологии и защита на растенията “Н. Пушкаров” ще представи методи за съхранение на почвеното плодородие. Учени от Земеделски институт – Сара Загора ще обяснят какви са предизвикателствата пред млечното говедовъдство преди отпадането на млечните квоти.

Във вторник от 19,30 ч. е церемонията по връчването на наградите на Добричкия панаир. Деловата програма продължава до 30 август.

Споделете.

Коментирайте

Close