Вкуси България със SlowTours.bg

Актьорът Брад Пит се отказва от Холивуд и става пчелар

0

Холивудският актьор Брад Пит е решил да се откаже от актьорската професия и да се отдаде на пчеларството. Макар името му е изписано със златни букви в историята на Холивуд, звездата е решил да се занимава с отглеждане на пчели – занимание, по което го запалил приятелят му Леонардо ди Каприо, съобщава “Нешънъл Инкуайърър”.

Брад Пит е много увлечен от новото си хоби и вече е разположил огромни кошери в градината на дома си в Лос Анджелис, разкриват хора от обкръжението му. Той смятал, че актьорството е за по-млади хора и че иска нещо по-спокойно. Пчеларството обаче не е първият му опит да се отдаде на земеделие.

Брад Пит и бившата му житейска половинка Анджелина Джоли управляват и винарната “Миравал” в джойнт венчър с фамилията Перен. През 2012 г. звездното семейство купува за 58 милиона долара едноименното имение в Кот дьо Прованс, Южна Франция. Площта му е около 4000 декара, от които към 700 дка са засадени с лозя.

Списание “Уайн Спектейтър” класира виното им на 84-о място в топ 100 на вината за 2013 г., което го определя като най-високо оцененото розе за годината. От 2017 г. в “Миравал” се произвежда и зехтин, който идва от 26-те акра (около 105,2 дка – б. р.) маслинови дървета в имота. Три бутилки от 500 мл зехтин на “Миравал” се продават на цена от 85 евро.

Споделете.

Коментирайте

Close