Вкуси България със SlowTours.bg

Дефилето „Вино и гурме“ в Пловдив се отлага заради коронавируса

0

Шестото издание на Дефилето „Вино и гурме“ в Стария град на Пловдив, което трябваше да се проведе на 9 и 10 май 2020 г. се отлага заради пандемията от коронавирус.

„Министерският съвет на България предлага да се удължи обявеното извънредно положение до 13 май 2020 година. Очаква се да бъдат удължени и всички действащи до момента мерки“, обясниха от Община Пловдив.

Съветът по туризъм и Община Пловдив организират Дефилето „Вино и гурме“ в сътрудничество с Общински институт „Старинен Пловдив“, Университета по хранителни технологии, професионални гимназии, висши учебни заведения, кетъринг фирми и всички участници във винения и кулинарния бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Идеята на фестивала е да съчетае вино, храна, история и култура в едно, осигурявайки на кулинари и винари дворните пространства на различни локации в старата част на града. Така гостите на Пловдив могат да преоткрият възрожденския дух чрез виното в съчетание с интересни кулинарни предложения.

Пандемията от COVID-19 стана причина за отлагане на стотици винени, туристически, аграрни и други форуми у нас и по целия свят. Целта е да се избегне струпването на хора на едно място. Община Пловдив отново призовава пловдивчани да останат вкъщи, да не излизат навън, ако не е наложително, както и да не предприемат неоснователни пътувания извън града.

Споделете.

Коментирайте

Close