Вкуси България със SlowTours.bg

Изложението "БАТА АГРО" ще се проведе два пъти през 2015 г.

0

За първи път през 2015 г. емблематичното за страната ни специализирано селскостопанско изложение “БАТА АГРО” ще се проведе два пъти. Пролетното издание ще привлече агробизнеса от 4 до 7 март, на открити и закрити изложбени площи, с повече изложители и нови продукти.

От Българската асоциация на търговците на агротехника съобщиха, че към момента тече усилена организация по провеждането му, като вече са заявени над 20 000 кв. м площ. Изложителите покриват пълната гама от продукти и услуги за селското стопанство. Отбелязва се засилен интерес от чуждестранни фирми изложители, както и организирани посещения на фермери от съседни държави.

Тази първа за годината инициатива ще даде възможност на най-големите компании в бранша да се срещнат със своите партньори и да обсъдят предстоящите инвестиции в земеделските стопанства, в така важния за агросектора пролетен период. Изложението ще представи най-новото от света на агроиндустрията, като водещи модели земеделски машини, показани през миналата година на световни изложения, ще имат премиера в България.

Пролетното издание на “БАТА АГРО” ще даде възможност за демонстрации на машините в реални условия.
В съпътстващата програма е предвидено провеждането на разяснителни семинари за земеделските производители относно новия програмен период и възможностите за кандидатстване за евросубсидии по ПРСР 2014-2020.

Категоричното мнение на бранша е, че “БАТА АГРО” има съществена роля в посока подобряване на бизнес и инвестиционния климат и подпомагане развитието на стопанствата чрез доставката на най-съвременни машини, технологии и оборудване за печелившо земеделие.

Споделете.

Коментирайте

Close