Вкуси България със SlowTours.bg

Нови кредити за земеделие показват на БАТА АГРО

0

Нови форми на финансиране в земеделието представят на есенното издание на Международно селскостопанско изложение БАТА АГРО. То започва на 30 август и ще продължи до 3 септември на летището в Стара Загора. Компанията „Агрион Финанс”, която навлезе на кредитния пазар през март тази година, ще участва с финансовите си продукти, насочени изцяло към нуждите на земеделския бранш. Експертите ще представят подробности за трите основни типа кредити на дружеството: кредит за оборотни разходи, инвестиционно кредитиране и лизинг за покупка на земеделска земя. Те са подходящи и за средните и по-дребни земеделци, които не могат да покрият сложните изисквания на финансиращите институции. Основното обезпечение е земя като реалният процент на отпуснатото финансиране е до 80% от пазарната й стойност.

„Малките и средните фермери също имат нужда от средства за модернизиране и разширяване на бизнеса си, а не могат да договорят преференциалните условия, които получават големите в бранша. Ето това ни мотивира да създадем продукти, които като форма и съдържание изцяло да отговорят на техните нужди”, коментира изпълнителният директор на „Агрион Финанс” Светла Боянова.

Агрион

Фермерите теглят средства за разширяване на обработваемата земя, за подобряване на конкурентноспособността, за реализиране на проекти по европейски програми

Според данните на компанията в момента фермерите теглят средства за разширяване на обработваемата земя, за подобряване на конкурентноспособността, за реализиране на проекти по европейски програми, както и за покриване на ежемесечни разходи –за торове, препарати и т.н. Има и случаи на покупки на цели бизнеси в земеделието.

Предимствата на кредитите от „Агрион Финанс” са свързани с бързината, лесното кандидатстване, както и по-малкото документация. За разлика от другите финансови институции с кредити за земеделие, компанията не изисква подробни бизнес отчети и анализи, нито допълнителни застраховки или откриване на сметки. Освен това няма такса за разглеждане, което намалява риска за кредитоискателя да направи разходи, а в крайна сметка да не е одобрен. На практика той не дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Експертите предлагат и опция да подготвят всички необходими документи от името на клиента, ако той желае. От компанията разчитат услугата да привлече земеделците от всички сектори.

Споделете.

Коментирайте

Close