Конгрес среща наши биопроизводители с европейски клиенти

0

Наши земеделци, производители на биологични продукти, ще могат да се срещнат с потенциалните си клиенти от Европа на първия у нас конгрес по биоземеделие. Форумът на тема „В следващия век“ ще се проведе на 22 и 23 февруари 2016 г. в хотел „Санкт Петербург“ в град Пловдив. Инициативата за първия конгрес по биологично земеделие в България е на холандеца Йоханнес Куулс. За форума в Пловдив ще пристигнат представители на Hipp Baby food – най-големият производител на бебешки храни в света, Martin Bouer Group – чай, екстракти и билки от всички видове растения, Tampico Trading GmbH- семена за пекарната индустрия, Aldorfer Muhle – лидер в производството на продукти от пшеница (брашно, мюсли, хляб) и др., обясни Куулс.

По този начин холандецът, който е и независим консултант към Европейската комисия, ще помогне на българските биопроизводители да намерят своите пазари извън страната. На конгреса ще бъдат и от Wyn River, свързани с т.нар. бизнес ангели и акселератори, които намират дофинансиране на перспективни проекти.

На този първи по рода си форум в България ще вземат участие експерти от Световната банка, както и представители на европейски университети и фирми, водещи в областта на биоземеделието. По време на двудневния форум лекции ще изнесат академик Атанас Атанасов от „Съвместен геномен център“ – София, д-р Иван Колчаков от Фондация „Зелена биоорганична България“ – GBOB /ДЖИБОБ/, проф. Димитър Греков от Аграрен университет – Пловдив, немски и холандски учени, както и представители на компанията, един от глобалните лидери в сертифицирането “Кива БЦС GmbH Германия“ и др.

Споделете.

Коментирайте

Close