Mitas спечели приза "Доставчик на годината" на AGCO

0

AGCO определи производителя на гуми Mitas като свой доставчик на 2015 година в категория “Инженеринг и иновации” за региона EAME (Европа, Африка и Близкия изток). Mitas спечели приза, благодарение на успешното развитие на престижната технология AirCell, която е част от системата Pro Fendt VarioGrip. Наградата бе връчена на представители Mitas в Марктобердорф, Германия.

“Тясното сътрудничество на Mitas с AGCO е дълготрайно, а отношенията ни са изключителни. Партньорството ни с Fendt по проекта AirCell, част от VarioGrip Pro, беше много интензивно и успешно”, заяви Йенс Щайнхард, мениджър ключови клиенти в Mitas. “Това е третата награда за проекта AirCell, след като вече получи златен медал на “Агритехника” и стана “Машина на 2016 година”, добави Щайнхард.

Вицепрезидентът на AGCO д-р Хериберт Райтер подчерта успешното сътрудничество между Fendt и Mitas, особено по отношение на проектирането на VarioGrip Pro System и развитието на AirCell. Mitas започна да работи с Fendt върху развитието на AirCell преди седем години. AirCell е неразделна част от VarioGrip Pro, заедно с регулиране налягането на системата. Идеята за вътрешна гума е първоначално патентована през 1962 г. Други големи производители се опитват също да развият работещи решения, но засега само Mitas & Fendt са успели.

AirCell е уникална вътрешна гума, която дава възможност помпането на гумите за големи селскостопански машини да става в рамките на половин минута. Това е над 10 пъти по-бързо, отколкото сегашния метод на повишаване на налягането. Mitas AirCell се намира на ръба в гумата и заема около 30% от обема й. Mitas Aircell е проектирана за Mitas 710/75 R42 SFT, но ще се произвеждат и други размери. AirCell непрекъснато се напомпва до максимум 8 бара във времето, докато машината работи, като регулирането на налягането става за секунди.

Mitas AirCell ще бъде на разположение за Fendt 900 Vario, оборудван с Mitas 710/75 R42 SFT, през ноември 2016 г. Сътрудничеството с Fendt по този проект започна преди няколко години, припомнят от компанията.

Споделете.

Коментирайте

Close