Pictor

На Фестивала на розовия домат в София – фермерски пазар, музика и танци

0

Фермерски пазар с български розови домати, родни млечни продукти с уникален вкус и програма с автентични народни песни и танци ще очакват в събота, 8 септември, от 10,30 часа гостите и жителите на София по време на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина, срещу Софийския университет.
Фестивал на розовия домат МЕТРО 2018
Освен розовия домат, символ на плодородната българска земя, гостуващите фермери – партньори на МЕТРО в програмата „Отгледано с грижа в България“, ще предложат сочния и сладък лук от село Реселец, боб от село Смилян, сладко от горски плодове от Родопите, както и различни видове български овчи и кози сирена, осигурени от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

В съботния ден фестивалът ще предложи много томболи за участниците, кулинарни предизвикателства от главния готвач на МЕТРО Академия шеф Юри Велев, прочутото гаспачо на шеф Ради Стамболов, замразено с течен азот, и безалкохолни коктейли Върджин Мери.

Фестивал на розовия домат МЕТРО

Тон лютеница свариха участниците във Фестивала на розовия домат през 2017 г.

Сред гостите на фестивала ще бъсе шеф Андре Токев, посветил 30 години от професионалната си кариера на издирването и запазването на автентични български ястия и традиционни рецепти, състезателката по ултра маратон Антония Григорова, а специален гост ще бъде министърът на икономиката Емил Караниколов.

Фронтмени на фолклорната програма са виртуозите от „Виво Монтана“, заедно с 10 танцови групи, лауреати в националните фестивали „Хоро се вие извива“, които ще поведат и най-дългото доматено хоро в историята на България. Предстоят още работилници и майсторски класове по народни танци с екипа от хореографи и артисти на „Таратанци“, които ще приключат с надиграване на участниците на самата сцена.

Фестивал на розовия домат МЕТРО

Миналогодишното издание на Фестивала на розовия домат събра стотици посетители

Със свой информационен щанд ще присъства и фондация “Нана Гладуиш – Една от 8”, осигуряваща напълно безплатно – практическа, информационна и емоционална подкрепа на жени с рак на гърдата и техните близки, за чиято кауза МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати.

Заповядайте на 8 септември, събота, в Княжеската градина!
Начало – 10,30 часа!

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close