BASF InVigor

Нов начин за въвеждане на имоти при пререгистрация на земеделски стопанин

0

По нов начин се изписват номерата на имотите в анкетните формуляри, които се подават в общинските служби по земеделие за пререгистрация на земеделските стопани. Промяната засяга имотите в землища с влязла в сила кадастрална карта. Ако имотите не са вписани по новите изисквания, не ни приемат документите и ни връщат, сигнализираха земеделци от цялата страна.

Имотите в землища, влезли в Кадастъра, не се вписват във формуляра с кадастралния идентификатор, например 03318.123.6 за имот в добричкото село Белгун, а с въвеждане на една нула преди номера на масива и още една нула преди номера на парцела. Така имот с номер 123006 се вписва в анкетния формуляр с номер 01230006. Не забравяйте преди да впишете този имот да маркирате полето 8 цифри, което се намира вдясно на анкетния формуляр, съветват от земеделските служби.

Регистрационна карта зелено картонче земеделски стопанин
Регистрационна карта или т. нар. зелено картонче на земеделските стопани

Кампанията по пререгистрация на земеделските стопани за стопанската 2018/2019 г. започна от 1 октомври 2018 г. В срок до 10 юни тази година регистрираните земеделски стопани трябва да представят актуална информация за дейността си чрез анкетна карта с анкетни формуляри. 

Заверените в общинските служби по земеделие документи може да се представят в областната дирекция „Земеделие“ лично от земеделския стопанин, чрез пълномощник или по служебен път, за да се направи заверка на регистрационната карта или т. нар. зелено картонче на земеделския стопанин.

Въз основа на представената информация областна дирекция “Земеделие” заверява регистрационната карта на земеделския стопанин за текущата стопанска година и издава справка, генерирана от регистъра, за декларираната от него дейност.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close