Новите комбайни и трактори New Holland влязоха у нас

0

Новите комбайни и трактори New Holand са вече в България

Голям брой нови трактори и комбайни New Holland представи фирмата “Интер Агри България” на изложението “БАТА Арго 2014” . Показахме трактори в диапазона 80-90 к.с. до 560 к.с. Повечето са агрегирани с  инвентар от Gregoirе Beson – един от лидерите в техниката за обработка на почвата, коментира за Трактор.бг Даниел Минев, изпълнителен директор на “Интер Агри България”. Става дума за плугове, дискови брани и комбинирани машини, които са много полезни за работа в българските почвени условия.

Всички трактори New Holland – от серия T6 до серия Т8, ще се предлагат с трансмисия AutoCommand, заяви бизнес директорът на New Holland Франческо Вецали. “Сериите трактори Т6, Т7 и Т8 с новите безстепенни трансмисии Auto Command покриват диапазона от 120 до 420 к.с. Трансмисията Auto Command™ следва натовареността на двигателя и намира оптималното съотношение за предаване на мощността към задвижващия вал. Така се оптимизират разходите на гориво и натовареността на отделните инвентари, обясни още Вецали.

Комбайните на New Holland достигнаха скорост до 9 км/ч в условия на влага, полегнали посеви и заплевеленост

На изложението бяха представени и двата основни вида комбайни на New Holland – двуроторните машини, които са първи по рода си по честота на прибиране, както и сламотръсните машини от серията CX – при обслужване на средните и големите стопанства. При тежките условия на жътва тази година комбайните New Holland доказаха, че работят безупречно в условия на влага, заплевеленост и полегнали посеви.

Някои от машините достигаха скорости от порядъка на 6-9 км/час при влага и мокри посеви – нещо изключително нетипично, на фона на скоростта от 1-2 км/ч при други машини, обясни Даниел Минев. Наскоро “Интер Агри” прибави още един уникален продукт към серията си – италианските пръскачки Agrojet.

“Това е пълна линия от висококачествени пръскачки – както самоходните с клирънс с конфигурации от 1,40 до 1,80 м, така и прикачните модели с различни линии. Имаме специализирани навесни пръскачки, пръскачки за лозарите и овощарите”, допълни Минев.

Новата серия лозарски и овощарски трактори New Holland са вече в продажба

Новата серия лозарски и овощарски трактори New Holland са вече в продажба. Те са с двигатели с мощност от 75 до 110 к.с. Новости ще има и при роторните зърнокомбайни New Holland CR. Най-големият зърнокомбайн в света New Holland CR 1090 ще е на пазара през 2015.

Комбайнът е с дизелов двигател Cursor 16 и мощност от 652 к.с. Бункерът е с вместимост 14,5 тона и е с висока скорост на разтоварване от 142 л/сек. При тази скорост целият бункер се разтоварва само за 2 минути, обясни Даниел Минев. Заедно с машината се предлагат и вериги.

Teodora Dragieva

Теодора Драгиева

Автор: Теодора Драгиева
Стажант-репортер в Agronovinite.com

Споделете.

Коментирайте

Close