InVigor_Promo

Пчелите, живеещи на покрива на Нотр Дам, оцеляха при пожара

0

Близо 200 000 пчели и кошерите им на покрива на катедралата Нотр Дам в Париж са оцелели по чудо след опустошителния пожар в понеделник вечер, който унищожи изцяло една от кулите и нанесе огромни щети на храма. Кошерите са разположени на покрива на ризницата на катедралата, която остана незасегната от огъня.

“Пчелите са живи. Мислех, че са изгорели, но до тази сутрин нямах информация. Видях от снимките, направени с дрон, че кошерите са там, а след това получих обаждане от Андре Фино, говорителя на Нотр Дам, който каза, че пчелите летят и излизат от кошерите. Това означава, че те все още са живи!”, коментира пчеларят Никола Жан, който се грижи за кошерите на покрива на Нотр Дам. Той допълни, че този вид пчели не изоставят кошера си при опасност, а вместо това се гмурват в меда и пазят пчелата майка.

Пчели Нотр Дам

Пчелните кошери не са били засегнати от пожара Сн. Beeopic

“Бях невероятно тъжен за Нотр Дам, защото е толкова красива сграда, а като католик означава много за мен. Но да чуя, че има живот, когато става въпрос за пчелите, това е просто прекрасно. Бях много щастлив”, добавя пчеларят и въкликва: “Слава богу, пламъците не ги докоснаха. Това е чудо!”

Пчелните кошери са на покрива на Нотр Дам на първия етаж над ризницата от 2013 г. насам. Всеки кошер има около 60 000 пчели и произвежда средно около 25 кг мед на година, който се продава на персонала на катедралата.

 

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close