Площите с овощни градини у нас нарастват с 9 на сто годишно

0

Площите с овошки у нас нарастват с 9% средно годишно от 2015 г. насам, за да надхвърлят 350 хиляди декара през 2018 г. Това е безпрецедентен размер за последните десет години. Площите в някои направления (череши, сливи и др.) нараснаха толкова бързо, че вътрешният пазар отесня за родната продукция, казват организаторите на бизнесфорума “InteliFresh 2019”, който ще се проведе на 22 февруари в Пловдив. Електроното издание за земеделие и храни Агроновините е медиен партньор на събитието.

Второто издание на най-големия форум за реализация на плодове и зеленчуци в България отново ще очертае тенденциите при търговията и ще отвори възможности за земеделците да се свържат с търговските вериги, както и с външни търговци. Целта на “InteliFresh” е българските производители да намерят вдъхновение и ускорение за бизнеса си. След успеха на миналогодишното издание – положителни отзиви от близо 200-те участници, екипът на организаторите от “ИнтелиАгро” е мотивиран да предложи още по-интересна програма и повече възможности за създаване на трайни контакти.

Специално участие в дискусията „Възможностите за реализация през каналите на модерната търговия“ ще вземат представители на веригите “МЕТРО”, “Кауфланд” и “Билла”. Гост-лектори от Холандия ще разкажат как работят тамошните организации на производители и как можем да ускорим износа за ЕС. Ще обърнем внимание на сертификацията по международни стандарти като врата към външни пазари. Чужди търговци ще представят възможностите за износа на българска био и конвенционална продукция на румънския и други пазари, а акцент  ще бъде поставен върху една нова за България култура с големи перспективи.

Специален панел е отделен и на новите технологии – как производителите да оптимизират растителната защита, подхранването на растенията, следберитбената обработка и съхранението, за да постигнат по-добри финансови резултати. В зоната за b2b срещи гостите на InteliFresh ще имат могат да установят директни бизнес контакти с търговските вериги и други партньори по веригата.

Участието в “InteliFresh 2019 – от градината до щанда” е само с предварителна регистрация на www.agroevents.eu. Местата са ограничени.

“InteliFresh 2019” се организира от “ИнтелиАгро” с официалното партньорство на Посолството на Кралство Нидерландия в България и с подкрепата на “ДСК Агро”, “Евро Ферт”, “МЕТРО”, “Кауфланд България” и “Билла България”. Представители на форума ще имат още “Лидл”, “Фантастико” и други търговци. За повече информация, програма, участници и контакт с организаторите – www.agroevents.eu, [email protected], както и тел. 0899 911 597.

Споделете.

Коментирайте

Close