BASF InVigor

Ракии от пъпеш и бъз и винени желета представят на “Винария 2019”

0

Колекционерски ракии, произведени от планински бъз и от пъпеши ще покаже на тазгодишната изложба “Винария 2019” българска дестилерия. Бъзовата ракия е с ефирен цветист аромат и мек вкус, описват производителите. Освен нестандартни ракии от бъз и от пъпеши, те са произвели и лимитирана серия дюлева ракия. Ценителите на необичайни питиета ще бъдат впечатлени от експонатите на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив.

Сред изненадите на изложбата са винените желета на австрийска изба. От гроздови зърна с благородна плесен, която им придава уникална  смесица от вкусове, се прави сладко вино. То се преработва в желета, които са голяма рядкост, защото специфичната плесен се появява през няколко години.

Тенденцията  за ексцентричен дизайн на опаковките роди първата в света светеща бутилка. В нея се предлага  цитрусов ликьор на известна японска марка. Стремежът на колекционерите да притежават елитни питиета в елегантни опаковки е провокирал българска компания да произвежда  водка, бренди, джин, ликьор, уиски в луксозни бутилки с форма на кон, сърце, кораб, Айфеловата кула и с други необичайни дизайни.

Почитателите на крафт бирата ще опитат продуктите на бутикова пивоварна. Рецептите са разработени от германски технолог по каноните на баварската традиция. Асортиментът включва три вида пиво:  „Вайс“ от пшеница с ухание на банан и карамфил, „Пилзнер“ с подчертан хмелов вкус и „Раух“ с нотки на пушек и дървесина. Те са естествено газирани, без консерванти.

Участник във „Винария“ ще представи чаен ликьор. Той съчетава черен чай, натурални екстракти от високопланински билки, плодови дестилати и изворна вода от Татрите. Посетителите ще дегустират и вина от новата реколта, които досега не се представяни другаде. Ценителите ще се запознаят с новите тенденции, налагани от български бутикови изби, както и с вина от Австрия, Португалия, Гърция и други страни.

           

           

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close