Прабългарски ловни умения показват стрелци в Пловдив

0

Облекла, оръжия и прабългарски ловни умения показват в Пловдив

Със спектакъл на  прабългарски ловни умения, подготвен от Школа за оцеляване “Бага-тур”, ще бъде открито изложението “Природа, лов, риболов” в пловдивския панаир в сряда. Програмата включва стрелба с лък, демонстрации на древни бойни похвати с традиционни оръжия – меч, щит, бич. Участниците в спектакъла ще бъдат облечени с дрехи като тези на прабългарите, а въоръжението им е реплика на оръжията, за които се смята, че са използвани от предците ни.

Темата e продължeна с експозиция на прабългарски облекла и  оръжия, а желаещите могат да се снимат с тях в палата 3.  Към древните времена препраща и стрелбата с лък и арбалет, организирана от фирма участник в изложението. Демонстрации на стрелба с въздушно оръжие предлага друг изложител. 

130-годишната история  на организираното ловно движение у нас проследява ретроспективна изложба

130-годишната история  на организираното ловно движение в България ще бъде показана  в ретроспективна изложба по инициатива на  Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България”.

Българската асоциация за запазване на грабливите птици отново ще покаже уменията на обучени ловни соколи, но този път посетителите ще могат да се снимат с тях. Предвидени са филми и лекции за живота на хищните птици. С  мултимедия, филми и лекции е наситена и информационната кампания  на „Зелени Балкани“ за опазване на животните и техните местообитания.

Уреди за привличане на дивеча ще видим на 22 и 23 март

Как действат уреди за привличане на дивеча по време на лов ще бъде показано на 22 и 23 март. А любителите на екстремни преживявания ще наблюдава техника, автомобили, защитно облекло за гасене на горски пожари в демонстрация, подготвена от Регионалната дирекция по горите в Пловдив.

В деловата програма  на “Природа, лов, риболов” са включени семинари, кръгли маси и дискусии за опазването на дивеча и природата. Близо 70 директни и представени изложители от 6 държави участват в  проявата, организирана заедно с Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България.

В експозициите са представени  ловно, рибарско, туристическо и спортно оборудване – оръжия, муниции и принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, ловни трофеи и поставки за тях, както и други изделия за  туризма и свободното време.

Ути Бъчваров ще демонстрира майсторска техника в приготвянето на ястия от дивеч по време на изложбата, която ще се проведе от 19 до 23 март в панаира в Пловдив. Кулинарното шоу ще продължи шест часа.

Споделете.

Коментирайте

Close