Общините привличат туристи с екомаршрути и ловни излети

0

Българските общини привличат туристи с екомаршрути, ловни и риболовни излети

Алтернативният и екотуризъм е на път да  завладее част от  пазара на традиционните морски и зимни курорти у нас, става ясно от новите проекти в различни български общини.  Регионите представят своите възможности за екотуризъм,  ловни и риболовни излети, фотолов и приключения, културно-исторически и поклоннически дестинации. Проектите обхващат близки райони и съчетават по няколко атракции.

Общините Трън, Драгоман, Брезник и Сливница имат съвместен проект „Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини“. Изготвени са  общи тематични пакети за културен, поклоннически и екотуризъм, а също – комбинирана програма. Проектът вече бе представен успешно на международните туристически изложения в Лондон и Брюксел.

Природа, минало и кулинария се съчетават в проекта „Магията на долината на Панега“ за дестинацията, включваща Луковит, Ябланица и Червен бряг. Предвидени са презентации на културно-историческото наследство и на възможности за приключенски и спелеоложки туризъм. Маршрутите включват и дегустации на местни продукти.

Проектът „Тонзос – магията на Тунджа“ дава тласък на туризма в общините Тунджа, Ямбол, Стражица и Болярино. Маршрутите минават през архитектурни паметници, исторически, културни и природни забележителности. Поморие разширява амбициите си в туризма с турове в Източна Стара планина, за да използва своите дадености за морски и планински отдих.

Представят проектите за екотуризъм от 19 до 23 март в Пловдив

Проектите за екотуризъм ще бъдат представени от 19 до 23 март по време на Изложбата на общините и на изложението „Природа, лов, риболов“ в пловдивския панаир. През петте дни на двата форума ще бъдат представени дестинации за ловен, риболовен и екотуризъм, а също и фотолов, който бързо набира популярност.

В “Природа, лов, риболов” участват ловни и дивечовъдни стопанства, регионалните дирекции по горите, производители и търговци на риболовно оборудване, ловно оръжие и муниции, дрехи, екипировка и принадлежности, издатели на литература с ловна и риболовна тематика. Изложбата се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните, със съдействието на Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България.

Споделете.

Коментирайте

Close