Вкуси България със SlowTours.bg

Соларна станция за мобилни устройства показват в Пловдив

0

Соларна станция за зареждане на мобилни телефони, таблети и лаптопи ще бъде показана за първи път в България по време на Международния технически панаир от 28 септември до 3 октомври в Пловдив. Устройството, използващо слънчева енергия, бързо навлиза по улиците на големите градове в Европа и САЩ, а вече е достъпно и у нас. То е част от иновациите в специализираната изложба за енергетика и екология „Енеко“.

С помощта на уличните зарядни станции, които могат да се монтират навсякъде, се осигурява безплатна енергия за мобилни устройства по всяко време на денонощието, обясняват изложителите от фирма „Сънисъп“. Фотоволтаични панели правят ток от слънцето и го съхраняват във вътрешна батерия, затова не е необходимо свързване чрез кабел към електромрежата.

На същия принцип работят и сгъваемите електрически скутери със соларно зареждане, които ще представи компанията „Ноновин технолоджи“ от Китайско Тайпе. Портативният соларен панел дава възможност да се използват и на места, където няма станции на ток. Екологичното превозно средство, което съчетава удобствата на велосипед и мотопед, все още е рядкост в България.

Нови за нашия пазар високотехнологични продукти ще бъдат представени и от други участници в „Енеко“. Инфрачервени отоплителни панели и слънчеви системи са акцентът в експозицията на фирма „Пестим енергия“. Решения за опазване на околната среда ще предложи „Екосол“. Модерни съоръжения за изгаряне на отпадъци и оползотворяване на отделената топлина са изделията на австрийската фирма „Кристоф проджект“.

Технологии и съоръжения за използване на възобновяеми енергийни източници и биоенергия, машини за събиране, транспортиране и сортиране на отпадъци, както и за тяхното рециклиране, вентилационна, хладилна и климатична техника, отоплителни системи ще могат да видят посетителите на изложбата.

Освен „Енеко“, в рамките на Международния технически панаир са включени още девет специализирани изложби: „Автосвят“, „Акватех“ (за технологии и управление на водите), „Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии) и „Химия“.

Очаква се близо 50 000 посетители от страната и Европа да разгледат експозициите на изложители от над 35 държави в Международен панаир Пловдив.

Споделете.

Коментирайте

Close