Вкуси България със SlowTours.bg

Отварят прием за общински проекти по ПРСР на 2 декември

0

Приемат проекти на общините за пречиствателни станции от 2 до 9 декември

Приемът на общински проекти за строителство на пречиствателни станции и канализация ще бъде отворен от 2 до 9 декември, съобщиха днес от ДФ „Земеделие“. Изграждането на съоръженията се финансира по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” на Програмата за развитие на селските райони. „Общо 14 общини от седем области могат да подават проекти  – Симитли и Якоруда (обл. Благоевград), Айтос и Несебър (обл. Бургас), Кочериново и Сапарева баня (обл. Кюстендил), общ. Тетевен (обл. Ловеч), общ. Септември (обл. Пазарджик), Калояново и Садово (обл. Пловдив) и общ. Баните (обл. Смолян)“, изреждат от фонда.

Бюджетът за всички общински проекти за строителство на пречиствателни станции и канализация е 13, 1 млн. евро. Средствата са осигурени с решение на Министерския съвет от 8 март  т. г. за договаряне над бюджета по мерки от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

Заповедта за прием на общински проекти за строителство на пречиствателни станции и канализация е публикувана на сайта на програмата  www.prsr.bg, в менюто Мерки/Мярка 321/Заповеди за прием и на сайта на ДФЗ www.dfz.bg/ Програма за развитие на селските райони/Мерки/Заповеди за определяне на прием.

Споделете.

Коментирайте

Close