Винтидж трактори на "Lamborghini" и "Porsche" – хит на "Агритехника" (ВИДЕО)

0

Винтидж трактори на известни марки привлякоха хиляди посетители на “Агритехника”

Винтидж  трактори, изложени в една от залите на специализираното изложение “Агритехника” 2013  в Хановер, Германия, миналата седмица впечатлени хиляди посетители.

В престижната експозиция, съобщава сайтът agri.eu, бяха показани винтидж трактори на компаниите “Porschе”, “Lamborghini”, “Claas”, “Hanomag”, “Hürlimann”, “Fortschritt”, “Man”, “Fendt”, “McCormick” и др.

“Porshe”

Porshe

“IFA”

IFA

“Fendt”

Fendt

“Hurlimann”

Hurlimann

Изложението “Агритехника”, на което бяха показани и винтидж трактори, е един от най-големите световни панаири за земеделска техника. В него участваха 2700 изложители от 50 държави. То бе посетено от зам.-министъра на земеделието Явор Гечев , който обсъди с германския си колега Кристиян Майер възможностите за сътрудничество между двете страни в селскостопанския сектор.

„Основен проблем за българското селско стопанство е организацията на сектора и кооперирането между отделните земеделски стопани. В това отношение Германия има отлични практики и за нас ще е много полезно да разберем за тях от първа ръка“, заяви зам.-министър Гечев.

Германия и България ще си сътрудничат в селското стопанство

Германия и България имат общ проблем по отношение на съвременното състояние на земеделието и животновъдството. Повечето млади хора напускат селските райони и търсят прехраана големите градове. „Новата Програма за развитие на селските райони е основен инструмент за привличането на младите хора към земеделието. Чрез нея ще се стремим да подобрим качеството и средата на живот в селските райони, с което да ги направим привлекателни за младите“, каза още Явор Гечев.

Сн. agri.eu

Споделете.

Коментирайте

Close