Caryx

Разясняват превенцията и хигиената във фермите за патици

0

Превенция и хигиена във фермите за отглеждане на патици е темата на семинара, който ще се проведе на 7 ноември, вторник, от 10 ч. в хотел „Лендмарк крийк“ на Гребната база в Пловдив.

Превенцията от заболявания и спазването на хигиена в стопанствата е от критично значение за стабилността на фермата и рентабилността в бизнеса, посочват организаторите от HL-TOPMIX. Основни теми на семинара ще бъдат биосигурността, която е единствената сигурна система за опазване на фермата от пренасяне на заболявания чрез входящия поток на нейна територия.

Въвеждането на биосигурност подобрява мениджмънта на стопанството, структурира работните процеси и помага в контрола на критичните точки. Ще се разисква правилната употреба на биоцидни продукти – изборът и закупуването на дезинфектант не е достатъчно условие за добра хигиена.

Птицевъдите трябва да са наясно с рисковете и ползите при употреба на биоцидни продукти, правилата за тяхното приложение и съхранение. За лектор е поканен Манфред Сейдъл от Агравис Райфайзен, Германия.

Споделете.

Коментирайте

Close